211 800 2283
και για τηλεφωνικές παραγγελίες
βιολογικά καλλυντικά για μωρά
βιολογικά καλλυντικά
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι αγορές σας γίνονται με απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας (SSL 128 bit) από το paycenter στο ασφαλές περιβάλλον της

οικολογικά καλλυντικά

μέσω της προηγμένης 3D-SECURE τεχνολογίας τωνβιολογικά καλλυντικάφυσικά καλλυντικά
Στο κατάστημά μας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας και μέσω του

Marula/Shea Butter Body Lotion

Εκπληκτικά υπέρχο φυσικό γαλάκτωμα σώματος, αρωματισμένο με αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο lemongrass.

Code: MEXMBL1
Price: 19.5 €



Marula/Shea Butter Body Lotion
από το Swazi Secrets

 

Καταπληκτικό γαλάκτωμα σώματος βασισμένο στον υπέροχο φυτικό πλούτο της Αφρικής! Έλαια Marula και Ximenia από την Swaziland, έλαιο Mongongo από την Ζάμπια και Καριτέ από την Δυτική Αφρική, εμπλουτισμένα με αγνό αιθέριο έλαιο lemongrass, δίνουν τις άμεσες ενυδατικές, μαλακτικές και φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιοτητές τους στο υπέροχο αυτό γαλάκτωμα σώματος. Πολύ απαλό και ελαφρύ στην σύνθεση του, απορροφάται αμέσως από το δέρμα αφηνοντάς το τέλεια ενυδατωμένο, θαυμάσια απαλό με αίσθηση βελούδο και ένα διακριτικό άρωμα που φρεσκάρει τις αισθήσεις. Το έλαιο marula, ένας αληθινός θησαυρός της Μητέρας Φύσης, είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδοτικά, ειδικά σε ολεικό οξύ και βιταμίνη Ε και έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Ηρεμεί την επιδερμίδα από κοκκινίλες και ερεθισμούς, προστατεύει και βελτιώνει την υφή του δέρματος δίνοντας του νεανική όψη. Το καριτέ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα καθώς το θρέφει και το προστατεύει. Είναι καταπληκτικό σαν φροντίδα του ξηρού και ευαίσθητου δέρματος καθώς το ενυδατώνει και το προστατεύει ενώ απαλύνει φαγούρα, κοκκινίλες και ερεθισμούς. Το έλαιο ximenia ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα και είναι ιδιαίτερα καλό για το ξηρό δέρμα. Το έλαιο mongongo το οποίο περιέχει εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό βιταμίνης Ε(τοκοφερόλη), έχει θαυμάσιες αναζωογονητικές και ενυδατικές ιδιότητες για το δέρμα. Το lemongrass προσθέτει τις πολύτιμες αναζωογονητικές και τονωτικές για το δέρμα ιδιότητες του. 


 
Το Swazi Secrets παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Swaziland, από το μικρό γυναικείο συναιτερισμό της κοινότητας Swazi. Είναι μέλος του WFTO(World Fair Trade Organisation).

 

καθαρό βάρος: 250ml


Τρόπος Χρήσης:
Απλώστε μία μικρή ποσότητα στο δέρμα σας και κάντε απαλό μασσάζ. Το δέρμα σας θα αποκτήσει αμέσως υπέροχη απαλή αίσθηση χωρίς να έχει ίχνος λιπαρότητας. Χρησιμοποιείστε το καθημερινά στα χέρια σας, πόδια και σε ολόκληρο το σώμα σας. Συνιστάται ιδιαίτερα για το ξηρό, θαμπό δέρμα.

 

Συστατικά:
Aqua (νερό),Βούτυρο καριτέ (Buterospermum Parkii), Έλαιο Marula (Sclerocarya Birrea), Έλαιο Mongongo (Schinziophyton Rautanenii), Hydrogenated Olive Oil, Lemongrass (Cymbopogon Schoenanthus Oil), Έλαιο Ελιάς (Olea Europaea Fruit Oil), Έλαιόλαδο  (Olea Europaea Oil), Glycerin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Gluconolactone, Unsaponifiables, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Xanthum Gum, Sodium Benzoate, Citral, Geraniol, Limonene, Linalool.

 

100% φυσικό
χωρίς parabens ή phenoxyethanol
χωρίς σιλικόνη, υποπροϊόντα από ζώα
χωρίς χρώματα και συντηριτικά
δεν δοκιμάζονται σε ζώα

 


- Για το Δέντρο Marula:
Το δέντρο Marula (Sclerocarya birrea) σημαίνει σκληρό καρύδι, είναι ένα από τα σπουδαιότερα μεγάλα δέντρα της Νοτίου Αφρικής. Είναι εκείνο το πανέμορφο, καταπληκτικό δέντρο που όλοι μας, έχουμε θαυμάσει σε καρτ ποστάλ, ντοκυμαντέρ και φωτογραφίες με ομορφιές της Αφρικής. Αρχαιολογικά ευρήματα, επιβεβαιώνουν, πως το Marula υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε μέρος του δέντρου χρησιμοποιήται για ένα σωρό καθημερινά πράγματα. Όταν ωριμάσουν τα φρούτα, παίρνουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα από εξω και έχουν άσπρη σάρκα, αυτο το εκπληκτικό φρούτο περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Από τα φρούτα αυτά παράγουν την φημισμένη μπύρα της Αφρικής, την φλούδα του δέντρου την χρησιμοποιούν για θεραπεία κατα της δάρροιας, πυρετών, διαβήτη καθώς και για την μαλάρια, από  το σκληρό ξύλο παίρνουν το υλικό για σκεύη κουζίνας. Παρόλα αυτά. είναι το έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους, που δίνει στο Marula την μυθική του διάσταση. Πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδοτικά, ειδικά σε ολεικό οξύ και βιταμίνη Ε, έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες, ηρεμεί την επιδερμίδα από κοκκινίλες και ερεθισμούς, προστατεύει και βελτιώνει την υφή του δέρματος δίνοντας του νεανική όψη. Αυτό το θεραπεύτικό λάδι χρησιμοποιήται σαν καλλυντικό από τις γυναίκες της Νοτίου Αφρικής, το έχουν σε χρήση σαν λάδι μασσάζ για το πρόσωπο τους και το σώμα. Είναι πολύ καλό για να ηρεμεί και να θεραπεύει το ξηρό και σκασμένο δέρμα του προσώπου και του σώματος. Στη Νότιο Αφρική και την Μοζαμβίκη οι άνθρωποι της φυλής Tsonga, χρησιμοποιούν το λάδι marula σαν ενυδατική λοσιόν τόσο οι γυναίκες όσο και στα μωρά.

 

 

- Για το Δέντρο Ximenia:
Το δέντρο Ximenia (Ximenia caffra και Ximenia americana) πήρε το όνομα του από έναν ισπανό μοναχό τον Francisco Ximenez, ο οποίος έγραψε για τα φυτά τον 17ο αιώνα. Βρίσκεται σε αφθονία κατά μήκος της Νοτίου Αφρικής και είναι ένας όμορφος θάμνος - ή σεμερικέςπεριπτώσεις- ένα μικρό δέντρο με σκούροπράσινα φύλλα και αρωματικά άνθη που γίνονται
νοστιμότατα φρούτα που μοιάζουν με τα δαμάσκηνα. Κάθε μέρος του Ximenia είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της Αφρικής. Ο φλοιός χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει παθήσεις του στόματος καθώς και στομαχόπονους, ενώ το φρούτο, το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε πολλές συνταγές. Το έλαιο Ximenia εξάγεται από τους σπόρους του φρούτου και είναι ένα από τα πιό πολύτιμα Αφρικάνικα έλαια για την παρασκευή καλλυντικών. Έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, ενυδατώνει και μαλακώνει το ξηρό και σκασμένο δέρμα. Στην φυλή των Βουσμάνων οι γυναίκες και τα κορίτσια το χρησιμοποιούν στα σώματα και τα μαλλιά τους για να τα προστατέψουν από τον ξηρό αέρα και τον ήλιο.

 


- Για το Δέντρο Mongongo:
Το δέντρο Mongongo (Ricinodendron rautanenii), είναι ένα όμορφο μεγάλο δέντρο της Αφρικής που φτάνει συνήθως σε ύψος ως τα 15-20 μέτρα. Βρίσκεται σε αφθονία σε όλη την έκταση της Νοτίου Αφρικής, Nαμίμπια, Μποτσουάνα, Zάμπια, Zιμπάμπουε, Mαλάουι και Moζαμβίκη.  Έχει κίτρινα σε σχήμα αυγού φρούτα που κρύβουν μέσα τους καρπούς πολύ πλούσιους σε θρεπτική αξία. Από τους καρπούς αυτούς εξάγεται το πολύτιμο έλαιο. Περιέχει τόσο υψηλά ποσοστά βιταμίνης Ε (τοκοφερόλη) που ακόμα και με την ζέστη της Αφρικής δεν ταγγίζει! Εξαιρετικό για την προστασία του δέρματος, καθαρίζει, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα.

 


- Για το Καριτέ:
Καριτέ(butyrospermum parkii), τόπος προέλευσης Δυτική Αφρική. Είναι ένα τροπικό δέντρο ύψους 12 έως 20 μέτρων. Από τους καρπούς του που συλλέγονται σε πλήρη ωρίμανση, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, εξάγεται ένας σπόρος που μοιάζει με αμύγδαλο, ο οποίος περιέχει ένα βούτυρο πλούσιο σε λιπαρά εξαιρετικής  ποιότητας, το βούτυρο καριτέ. Είναι η απόλυτη φυσική φροντίδα για το ξηρό και ταλαιτωρημένο δέρμα, καθώς και για την απαλή φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος των βρεφών και των μικρών παιδιών. Χρησιμοποιήται για την φροντίδα της ομορφιάς από την αρχαιότητα, πιστεύεται πως η βασίλισσα Νερφερτίτη όφειλε την τέλεια επιδερμίδα της στην καθημερινή χρήση του καριτέ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά. Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες χάρις στις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Είναι καταπληκτικό ως καταπραυντικό μετά από έκθεση του δέρματος στο κρύο, αέρα ή μετά από ηλιοθεραπεία.

σχετικά προϊόντα

Αγνό Παρθένο Βούτυρο Καριτέ




Υπέροχο αγνό Αφρικάνικο βούτυρο καριτέ Fair Traded.
12.1 €

out of stock

©2008 - 2010 Bacchia Eco Ethnical Store. All Rights Reserved | Πήλιο Μαγνησίας 37300 tel 211 800 2283

Designed and Hosted by Eco Web Hosting