Marula σαπούνι 75γρ
Ιδανικό για να: καθαρίσετε σε βάθος το πρόσωπο αλλά και το σώμα σας, σαν αφρόλουτρο για τα μωρά και τα μικρά παιδιά.
Ιδανικό για: ευαίσθητο, λιπαρό, μεικτό, κανονικό, ξηρό, ώριμο δέρμα.
- Με πολύ πλούσιο κρεμώδες αφρό, το σαπούνι αυτό περιέχει 40% έλαιο marula καθώς και έλαιο καρύδας. Είναι πολύ απαλό, δεν προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα αντιθέτως καταπραϋνει τυχόν ερεθισμούς και έτσι είναι ιδανικό ακόμα και για το πιό ευαίσθητο δέρμα.
- το έλαιο marula εξάγεται από το φρούτο του δέντρου marula (Sclerocarya birrea) το οποίο περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, εκτός από την πολύ μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, περιέχει σε αφθονία λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και βιταμίνη Ε.
- το έλαιο καρύδας έιναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο, ποτάσσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Έχει επίσης εξαιρετική αντιοξειδωτική αλλά και αντιφλογιστική ιδιότητα, ενυδατώνει άριστα το δέρμα σε βάθος βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να απαλλαγεί άμεσα από την ξηρότητα, θεραπεύει και ηρεμεί από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες, αναζωογονεί και διατηρεί υπέροχα απαλό και λείο το δέρμα.
- καθαρίζει σε βάθος, απαλά χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα
- απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις ακαθαρσίες που φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργούν ερεθισμούς.
- πολύ φιλικό στο δέρμα, ο πλούσιος κρεμώδες αφρός του το καθιστά τέλειο για αφροντολυς, καθαρίζει απαλά και ενυδατώνει άμεσα.
- θαυμάσιο για τα χέρια, ειδικά εκείνων που έχουν την τάση να ξηραίνονται εύκολα και να δείχνουν "άγρια"
- η απαλή σύνθεσή του το καθιστά επίσης κατάλληλο και για το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής.
- είναι εξαιρετικό για το πλύσιμο της ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού.
- καταπολεμά τυχόν ερεθισμούς και ενυδατώνει ενώ καθαρίζει απαλά.
Δείτε κι άλλα προϊόντα απ τη σειρά :
Δείτε κι άλλα προϊόντα που περιέχουν: Διαβάστε περισσότερα γι αυτά τα συστατικά
Διαθέτουμε μια μοναδική συλλογή φυσικών προϊόντων ομορφιάς με απολύτως 100% φυσικά συστατικά.
- μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε για να καθαρίσετε το πρόσωπο σας χωρίς τον φόβο πως θα δημιουργήσετε ξηρότητα. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.
- τρίψτε λίγο στο σφουγγάρι και απολαύστε τον πλούσιο κρεμώδη αφρό του.
Η Swazi
Secrets είναι μία επιχείρηση της τοπικής κοινότητας στην Swaziland της
Νοτίου Αφρικής, που παράγει φυσικά τοπικά έλαια και έτσι παρέχει θέσεις
εργασίας και εισόδημα για 2400 γυναίκες της περιοχής, ενώ προστατεύει
τα οικοσυστήματα της περιοχής Lubombo της χώρας με προγράμματα
περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δραστηριότητες για την φύτευση δέντρων.
Οι γυναίκες υποστηρίζονται για να καλλιεργήσουν με βιώσιμο τρόπο αλλά
και να συλλέγουν από την άγρια Φύση τους τοπίκους καρπούς marula,
trichillia και ximenia οι σπόροι των οποίων χρησιμοποιούνται για την
παραγωγή των προϊόντων ελαίων φροντίδας του δέρματος.
Η Swazi Secrets
είναι μέλη της Union of Ethical Biotrade (UEBT), μια μη κερδοσκοπική
οργάνωση που προωθεί τον Σεβασμό στις Πηγές των φυσικών συστατικών που
προέρχονται από συλλεγμένα στην άγρια φύση πρώτων υλών με τρόπους που
προστατεύουν την τοπική βιοποικιλότητα. Τα μέλη της δεσμεύονται να
προστατεύουν την βιοποικιλότητα, να σέβονται την γνώση και να
εξασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των οφελών σε όλο το μήκος της αλυσίδας
εφοδιασμού των τοπικών κοινοτήτων! Είναι αναγνωρισμένη και συνεργάζεται
άμεσα με την Ecocert, τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό πιστοποίησης
βιολογικών προϊόντων!
το 2012 στη η Swazi Secrets απενεμήθη το
Βραβείο Equator. Υπήρχαν πάνω από 800 υποψηφιότητες από 113 χώρες με
μόλις μόνο 25 νικητές. Το Equator Initiative είναι ένας ανεξάρτητος
οργανισμός αναγνωρισμένος από τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο την πολυεπίπεδη
συνεργασία κυβερνήσεων, Ηνωμένων Εθνών, κοινωνία των πολιτών και
οργανώσεων βάσης.
100% φυσικό
χωρίς parabens ή phenoxyethanol
χωρίς σιλικόνη, υποπροϊόντα από ζώα
χωρίς χρώματα και συντηρητικά
δεν δοκιμάζονται σε ζώα
Διαβάστε για την eco ethical πολιτική μας
- είναι 100% φυσικά και ποιοτικά
- δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε άνθρωπο, ζώα και περιβάλλον
- ενισχύει οικονομικά τις τοπικές κοινότητες και μικρές ή οικογενειακές επιχειρήσεις
- δεν υπάρχει αισχροκέρδεια
- έτσι συνεισφέρουμε δραστικά σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη με κέρδος για το κοινωνικό σύνολο σε παγκόσμιο επίπεδο σε αρμονία με την φύση
το δέντρο Marula (Sclerocarya birrea) σημαίνει σκληρό καρύδι, είναι ένα από τα σπουδαιότερα μεγάλα δέντρα της Νοτίου Αφρικής. Είναι εκείνο το πανέμορφο, καταπληκτικό δέντρο που όλοι μας, έχουμε θαυμάσει σε καρτ ποστάλ, ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες με ομορφιές της Αφρικής.
Αρχαιολογικά ευρήματα, επιβεβαιώνουν, πως το Marula υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε μέρος του δέντρου χρησιμοποιείται για ένα σωρό καθημερινά πράγματα. Όταν ωριμάσουν τα φρούτα, παίρνουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα από έξω και έχουν άσπρη σάρκα, αυτό το εκπληκτικό φρούτο περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Από τα φρούτα αυτά παράγουν την φημισμένη μπύρα της Αφρικής, την φλούδα του δέντρου την χρησιμοποιούν για θεραπεία κατά της διάρροιας, πυρετών, διαβήτη καθώς και για την μαλάρια, από το σκληρό ξύλο παίρνουν το υλικό για σκεύη κουζίνας. Παρόλα αυτά. είναι το έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους, που δίνει στο Marula την μυθική του διάσταση. Πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, ειδικά σε ολεικό οξύ και βιταμίνη Ε, έχει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες, ηρεμεί την επιδερμίδα από κοκκινίλες και ερεθισμούς, προστατεύει και βελτιώνει την υφή του δέρματος δίνοντας του νεανική όψη. Αυτό το θεραπευτικό λάδι χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό από
τις γυναίκες της Νοτίου Αφρικής, το έχουν σε χρήση σαν λάδι μασάζ για το πρόσωπο τους και το σώμα. Είναι πολύ καλό για να ηρεμεί και να θεραπεύει το ξηρό και σκασμένο δέρμα του προσώπου και του σώματος. Στη Νότιο Αφρική και την Μοζαμβίκη οι άνθρωποι της φυλής Tsonga, χρησιμοποιούν το λάδι marula σαν ενυδατική λοσιόν τόσο οι γυναίκες όσο και στα μωρά.
το έλαιο της καρύδας εξαγεται από τη πούλπα των πολύ ώριμων καρύδων, καρπού ενός όμορφου είδους φοίνικα (Cocos nucifera). Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την πολύτιμη διατροφική του αξία αλλά και για τις αξιοθαύμαστες καλλυντικές ιδιότητες του για τις οποίες
χαίρει μεγάλη εκτίμηση στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Αφρική και στην Ινδία ειδικά για θεραπείες της Αγιουρβέδα.
Δείτε κι άλλα προϊόντα με τη σοφία της παράδοσης του/της:
Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θεωρούμε την συλλογή μας μοναδική είναι πως εκτός από 100% φυσικά προϊόντα φτιαγμένα από θησαυρούς της φύσης θα ανακαλύψετε και υπέροχα μυστικά ομορφιάς με την σφραγίδα της γνώσης και της σοφίας των παραδόσεων από κάθε γωνιά του κόσμου












