Bio κρέμα ματιών 15ml
Ιδανικό για να: λειαίνει και μειώνει δραστικά τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές, διατηρεί μεταξένιο και απαλό το δέρμα χαρίζοντας του φωτεινότητα.
Ιδανικό για: λιπαρό, μεικτό, κανονικό, ξηρό, ώριμο, ταλαιπωρημένο δέρμα.
- εξαιρετική σύνθεση σπάνιων και πολύτιμων ελαίων όπως το έλαιο Ungurawi από τον Αμαζόνιο στην περιοχή του Περού, έλαιο Kendi από την Ινδονησία, έλαιο Cumaru από τον Αμαζόνιο στην περιοχή της Βραζιλίας, έλαιο κάνναβης από την Ολλανδία - ένα από τα παλαιότερα φυτά στην ιστορία - συνδυάζονται αρμονικά με το αιθέριο έλαιο lemongrass από την Γουιάνα και το γνήσιο κερί μέλισσας από την Βρεττάνη.
- το αποτέλεσμα είναι μια κρέμα σε ελαιώδη υφή με γρήγορα αποτελέσματα, που λειαίνει άμεσα και μειώνει δραστικά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, ενυδατώνει σε βάθος και θρέφει εντατικά το δέρμα, φροντίζει και προστατεύει την περιοχή γύρω από τα μάτια ενώ αφήνει το δέρμα απαλό και μαλακό.
- το έλαιο Ungurawi ή Pataua (Oenocarpus bataua) είναι σπάνιο, ενώ η ίδια η εξαγωγή του από τους καρπούς του δέντρου είναι από μόνη της μια τέχνη. Χρειάζονται τα φρούτα από 4 δέντρα για να παραχθούν 4.500 λίτρα έλαιο και πολλές εβδομάδες για να ετοιμαστεί. Ιδιαίτερα σημαντικό θεραπευτικό έλαιο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα όπως Ωμέγα 3 και 6 καθώς και σε αμινοξέα που συμβάλουν στην δημιουργία πρωτεϊνης και έτσι μαζί αναδομούν και αναζωγονούν σε βάθος το δέρμα.
- το έλαιο kendi ή kukui (Aleurites moluccana) όπως αποκαλείται στην Χαβάη ανήκει στην κατηγορία των σπάνιων και ακριβών ελαίων. Εξαιρετικά πλούσια φυτική πηγή σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνες A, E, C και F, όλα τους πολύ σημαντικά για την υγεία και ομορφιά του δέρματος. Ελαφρύ έλαιο απορροφάται πολύ εύκολα από το δέρμα ενώ η δράση του φτάνει στα τρία στρώματα του δέρματος, δημιουργώντας έτσι μια προστατευτική ασπίδα κατά της ξηρότητας. Ακόμα ενυδατώνει σε βάθος, διατηρεί απαλό και αναδομεί άμεσα το δέρμα.
- το έλαιο Cumaru (Dipterix Odourata) προέρχεται από τους σπόρους τόνκα. Cumaru είναι η ονομασία του στην περιοχή του Αμαζονίου. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι πολλές και για αυτό έχει αρχίσει η χρήση του σε φόρμουλες καλλυντικών. Κάνει δραστική σύσφιξη, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, διατηρεί απάλή και φωτίζει την επιδέρμίδα.
- το έλαιο κάνναβης (Cannabis sativa) προέρχεται από την έκθλιψη των σπόρων του φυτού. Αποτελεί ίσως την κορυφή στο φυτικό βασίλειο σε ότι αφορά την περιεκτικότητα του σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά, καροτένιο, αμινοξέα και πρωτεϊνες, λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και 6, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο, ψευδάργηρο και φώσφορο καθώς και βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D, και E. Το πράσινο χρώμα του ελαίου οφείλεται στο υψηλό ποσοστό χλωροφύλλης που περιέχεται στον σπόρο του φυτού. Χάρις την πολύ δυνατή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική ιδιότητα του αναδομεί το δέρμα, μειώνει δραστικά την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτώ γραμμών, ενυδατώνει άριστα σε βάθος και διατηρεί καθαρό το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς. Παρόλο που το φυτό της κάνναβης έχει λανθασμένα συσχετιστεί μόνο με τη μαριχουάνα, το έλαιο της ΔΕΝ περιέχει THC που είναι το ψυχοενεργο συστατικό και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος νομικής δίωξης. Έτσι το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται συστηματικά από την νέα γεννιά φυσικών καλλυντικών λόγω της θαυμάσιας ιδιότητας του να αναζωογονεί θαυμάσια το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.
- το αιθέριο έλαιο lemongrass είναι πολύ αποτελεσματικό σαν τονωτικό του δέρματος, σφίγγει τους πόρους και βοηθά σημαντικά στην λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
- το κερί από την κηρύθρα της μέλισσας έχει αντιφλογιστική και αντιβακτηριδιακή ιδιότητα, απλώνει ένα προστατευτικό φιλμ επάνω στο δέρμα εμποδίζοντας έτσι την πολύτιμη υγρασία του δέρματος να χαθεί και προστατεύοντας από σκληρές εξωτερικές συνθήκες όπως αέρας, σκόνη, μόλυνση του περιβάλλοντος. Επίσης με τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει παρέχει υγεία και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας.
- ολα τα συστατικά είναι πιστοποιημένα βιολογικά και παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Fair Trade (Δίκαιο Εμπόριο).
Δείτε κι άλλα προϊόντα απ τη σειρά :
Δείτε κι άλλα προϊόντα που περιέχουν: Διαβάστε περισσότερα γι αυτά τα συστατικά
Διαθέτουμε μια μοναδική συλλογή φυσικών προϊόντων ομορφιάς με απολύτως 100% φυσικά συστατικά.
- εφαρμόζεται σε καθαρό και στεγνό δέρμα
- απλώστε με απαλές κινήσεις μόλις ελάχιστη ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια με προσοχή να μην πάει στο εσωτερικό των ματιών.
- μπορείτε να το χρησιμοποιείτε πρωϊ και βράδυ.
- λόγω της ελαιώδης υφής του αν το εφαρμόσετε το πρωϊ αφήστε το να στεγνώσει 1-2 λεπτά πριν προχωρήσετε με το μακιγιάζ.
Από την αρχή του 2001, τα Forest People έχoυν ποντάρει στη διαφορά.
Με
προϊόντα βιολογικά και 100% φυσικά που η σύνθεσή τους είναι χωρίς
νερό, με λάδια από όλο τον κόσμο, με μια πλήρη γκάμα στην οποία η
ομορφιά και το ευ ζην είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Οι πρώτες ύλες τους
προέρχονται από τον Αμαζόνιο, την Μαγαδασκάρη, το Μαρόκο και την
Μπουρκίνα Φάσο με την πιστοποίηση της Nature et Progres.
Η
εταιρεία Forest People είναι μέλος της πλατφόρμας για το δίκαιο
εμπόριο Plate-Forme pour le Commerce Equitable, ελεγχόμενη από την IFAT
(International Fair Trade Association) και της Coeur de Foret που έχει ως δέσμευση: "1 προϊόν αγοράστηκε = 1 δέντρο φυτεύουμε.
![]()
100% φυσικό προίόν
χωρίς parabens ή phenoxyethanol
χωρίς σιλικόνη, υποπροϊόντα από ζώα
χωρίς χρώματα και συντηρητικά
δεν δοκιμάζονται σε ζώα
Διαβάστε για την eco ethical πολιτική μας
- είναι 100% φυσικά και ποιοτικά
- δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε άνθρωπο, ζώα και περιβάλλον
- ενισχύει οικονομικά τις τοπικές κοινότητες και μικρές ή οικογενειακές επιχειρήσεις
- δεν υπάρχει αισχροκέρδεια
- έτσι συνεισφέρουμε δραστικά σε μια ισορροπημένη ανάπτυξη με κέρδος για το κοινωνικό σύνολο σε παγκόσμιο επίπεδο σε αρμονία με την φύση
το έλαιο Ungurawi ή Pataua εξάγεται από την πούλπα των φρούτων του δέντρου Bataua (Oenocarpus bataua) ενός είδους φοίνικα που φύεται στον Αμαζόνιο και αναπτύσεται στις περιοχές του Περού, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία και Εκουαδόρ και θεωρείται σπάνιο δέντρο. Η εξαγωγή του ελαίου είναι από μόνη της μια τέχνη, χρειάζονται τα φρούτα από 4 δέντρα για να παραχθούν 4.500 έλαιο και πολλές εβδομάδες για να ετοιμαστεί. Κάτι ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτο είναι πως το έλαιο Ungurawi έχει παρόμοια φυσική εμφάνιση και σύσταση λιπαρών οξέων με εκείνες του ελαίου ελιάς (Olea europaea). Οι ντόπιοι κάτοικοι θεωρούν το έλαιο Ungurawi σαν το καλύτερο έλαιο που παρέχει το δάσος! Παραδοσιακά το χρησιμοποιούν σαν φάρμακο για διάφορες ασθένειες αλλά και για την φροντίδα του δέρματος και σαν τονωτικό των μαλλιών.
το έλαιο kendi ή kukui εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου kukui (Aleurites moluccana L.) που φύεται στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Στην Χαβάη το δέντρο kukui είναι σύμβολο της γαλήνης της εσωτερικής φώτισης και προστασίας. Στην Πολυνησία είναι γνωστό σαν το φυτιλόδεντρο -η ρίζα του ονόματος kukui σημαίνει φως- γιατί το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για λάμπες φωτισμού. Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού εδώ και χιλιάδες χρόνια αξιοποιούν όλα τα μέρη του δέντρου καθώς και το έλαιο του σε διάφορες θεραπείες για την καλή υγεία και ομορφιά του δέρματος, σε πληγες ακόμα και σε πόνους των μυών.
το έλαιο Cumaru εξάγεται από τους σπόρους των φρούτων του δέντρου τόνκα (Dipterix Odourata). Cumaru είναι η ονομασία του στην περιοχή του Αμαζονίου κυρίως στην Σουρινάμη και την Βραζιλια. Το δέντρο τόνκα έιναι ένα όμορφο ψηλό δέντρο που τα φρούτα του έχουν από ένα μεγάλο σπόρο τόσο αρωματικό-θυμίζει το άρωμα της βανίλιας-που το χρησιμοποιούν εδώ και αρκετά χρόνια σταθερά στις συνθέσεις αρωμάτων. Οι κάτοικοι της περιοχής του Αμαζονίου εδώ και χιλίαδες χρόνια χρησιμοποιούν το ξύλο για κατασκευες ενώ την φλούδα, τους σπόρους αλλά και το έλαιο του Cumaru σαν παραδοσιακό φάρμακο σε διάφορες ασθένειες αλλά και για την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών.
το έλαιο κάνναβης προέρχεται από την έκθλιψη των σπόρων του φυτού της κάνναβης (Cannabis sativa) ένα από τα πιό παλαιά φυτά που υπάρχουν στην ιστορία της πορείας του ανθρώπου από την Ευρώπη μέχρι την Ινδία και την Κίνα. Εξαιρετικά πλούσιο όσο λίγα έλαια, σε θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο από τον άνθρωπο που το τίμησε για τις εκπληκτικές ιδιότητες του προσφέροντας το σαν δώρο στους θεούς. Ανάμεσα σε όλες τις χρήσεις του χρησιμοποιήθηκε εδώ και αιώνες για την φροντίδα και διατήρηση της ομορφιάς, ιδιαίτερα οι Σκύθες το χρησιμοποιούσαν για τον καθαρισμό του δέρματος. Παρόλο που το φυτό της κάνναβης έχει λανθασμένα συσχετιστεί μόνο με τη μαριχουάνα, το έλαιο της ΔΕΝ περιέχει THC που είναι το ψυχοενεργο συστατικό και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος νομικής δίωξης. Έτσι το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται συστηματικά από την νέα γεννιά φυσικών καλλυντικών λόγω της θαυμάσιας ιδιότητας του να αναζωογονεί θαυμάσια το δέρμα αλλά και τα μαλλιά.
Δείτε κι άλλα προϊόντα με τη σοφία της παράδοσης του/της:
Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θεωρούμε την συλλογή μας μοναδική είναι πως εκτός από 100% φυσικά προϊόντα φτιαγμένα από θησαυρούς της φύσης θα ανακαλύψετε και υπέροχα μυστικά ομορφιάς με την σφραγίδα της γνώσης και της σοφίας των παραδόσεων από κάθε γωνιά του κόσμου













